De Virtuele Inloopavond

Inwoner- en overheidsparticipatie bij plannen in de leefomgeving maakt veel gebruik van fysieke inloopavonden. Maar hoe gaat dat nu in deze tijd, waarin we met persoonlijke bijeenkomsten wat voorzichtiger moeten zijn?

We spraken erover met meerdere gemeenten en gezamenlijk ontstond het idee voor De Virtuele Inloopavond. Georganiseerd door de gemeente, ondersteund door de techniek van Nes en uitermate geschikt voor participatie bij nieuwe plannen in de fysieke leefomgeving. En nu eenvoudig toepasbaar voor alle gemeenten. Contact Nes, Edwin, Guus of Sander voor een start in 2020.

De Virtuele Inloopavond werkt met een online omgeving, bedoeld om voorlichting, kennisdeling en interactie met grote aantallen bezoekers te faciliteren, zoals we dat ook van Webinars en live events kennen. Inwoners kunnen er via hun eigen computer, tablet of smartphone rechtstreeks bij aansluiten, de voorstellen buiten in AR bekijken, een 360 graden VR video inzien of de bijeenkomst herhalen.

Qua participatie biedt dat een extra voordeel van schaalgrootte, waarmee je een veel bredere doelgroep kunt bereiken dan bij traditionele bijeenkomsten. En in een tijd dat videobijeenkomsten heel gebruikelijk zijn geworden, sluit je online niemand meer buiten.

Om tot heldere inzichten en gedragen conclusies te komen, bieden we bij De Virtuele Inloopavond een beproefde procesaanpak, die gemeenten van begin tot eind ondersteunt met:

Je eerste Virtuele Inloopavond organiseren?

%d bloggers liken dit: